Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Skrevet af i Opskrifter & interviews
  • Font størrelse: COM_EASYBLOG_FONT_LARGER COM_EASYBLOG_FONT_SMALLER
  • 0 Kommentarer

Anders Holstein fra Granola & salat med bøffelmozzarella & Mangalica

AndersGranolaBlog

"Jeg elsker den her Mangalica-skinke, den kommer vi aldrig til at tage af menukortet!" udbryder køkkenchef Anders Holstein fra Café Granola begejstret.

Vi sidder i de stemningsfulde omgivelser, der udgør kombineret kontor, køkken og opholdsrum på første sal af den vanvittigt velbesøgte café Granola på Værnedamsvej. Selvom cafeen er fuldstændig proppet, har Anders tid til en perfekt espresso og en retro-danskvand, som han åbner med sine kæmpenæver og en klipsemaskine, mens vi snakker. Han har klare blå øjne og er både hipster og hyggelig på én gang, så man faktisk får lyst til både at drikke øl af flasken og at få en stor bjørnekrammer af ham.

Anders Holstein er 28 år og kom til Granola i 2014 efter at være blevet udlært på Victor og have tilbragt en del år på restaurant FIAT. Herfra kommer kendskabet til Gastro-Import og kærligheden til de simple, gode råvarer. "Jeg laver mad ud fra, hvilket hus, det er – ikke ud fra hvilken type kok, jeg er!" siger han, og tilføjer: "Jeg kan godt lide at holde det simpelt, så råvarerne taler for sig selv. Når de er så gode, gider vi ikke pakke det ind i alt muligt!"

De frie hænder lokkede ham hen på Granola: "Det er som at være selvstændig - bare uden at få mavepine over den manglende løn!" griner han, og fortsætter: "Jeg har ikke nogen decideret retning. Det skal bare være god og ærlig mad. Men vi vil gerne blande os i toppen."
Inspirationen kommer alle steder fra – den pakistanske opvasker, den danske sommer eller den engelske klassiker fish 'n chips, som Anders dog skaber med et tvist "på den sjove måde", som han selv siger.

Anders Holstein er i det hele taget typen, der er i godt humør. Mens han tilbereder sin ret – en salat, der består af salat, vinaigrette med 5 års balsamico, salt, bøffelmælksmozzarella, Mangalica-skinke og halve blommer syltet i portvin – udbryder han impulsivt og entusiastisk: "Jeg vil have totalt optur, hvis vores kunder går hjem og googler Mangalica-grisen! En krøllet og ulden puddelgris! Og så er det bare den bedste skinke, jeg nogensinde har smagt!"

NOTE: ANDERS HOLSTEIN FORLOD GRANOLA I 2016 OG ARBEJDER NU SOM KØKKENCHEF PÅ RESTAURANT RAVAGE I KØBENHAVN

GranolaRetBlog

Klik her for at læse mere om Mangalica-grisen

Klik her for at se billeder af de bøfler, der donerer mælk til vores mozzarella

 

 

 


 

 

 

 

 

0

Kommentarer

  • Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at indsende en kommenter

Skriv en kommentar

Gæst Fredag, 23 juni 2017