Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Skrevet af i Opskrifter & interviews
  • Font størrelse: COM_EASYBLOG_FONT_LARGER COM_EASYBLOG_FONT_SMALLER
  • 0 Kommentarer

Mads Schouw fra Bar Central & pighvar med smeltet Comté og østershatte

Mads  Co - blog

"Jeg synes, at Comtéen er lækker og fast og kommer godt til udtryk i varme retter, hvor den har en cremet og feminin karakter", siger Mads Schouw og smiler.
Ikke umiddelbart en udtalelse, man forventer af en ung knægt, men Mads er heller ikke som så mange af sine jævnaldrende. Han har allerede ti års erfaring fra restaurantbranchen, hvor han startede som 12-årig med forskellige opvaskertjanser. Han gik i kokkelære da han var 16. Nu er han køkkenchef i en alder af blot 23 år.

Vi befinder os på Bar Central i Københavns dyre og trendy ende bag Kongens Nytorv, på den legendariske Café Ze Ze's tidligere adresse. I 2014 blev lokalerne ombygget og omdannet til Bar Central, og teamet har været ungt fra starten, hvor Mads Schouw sammen med Christian og Daniel boltrer sig hjemmevandt i det lille, åbne køkken. Han uddyber: "Vi har et klassisk udgangspunkt. Kvaliteten skal være i orden, og maden her er ærlig og reel med vores eget kreative touch. Vi har ingen uskrevne regler."

C & E Gastro-Import har været med fra starten, hvor Mads var på restaurant Radio og siden Geist, og han har for eksempel taget den guldfarvede favoritolivenolie Mosto Oro med sig over i sit eget køkken på Bar Central. Men i dag er det den 16 måneders Comté, han vil fremhæve. En ost, som han både bruger til omeletter og til at gratinere tomater, og som er en del af den servering, han her præsenterer: Stegt pighvar med gratinerede østershatte, smeltet Comté og drænet yoghurt. Ikke en ret, man normalt finder i ungdomshyblen, men Mads Schouw er jo også allerede nået en del længere.

NOTE: BAR CENTRAL LUKKEDE I 2016 OG I STEDET ER LOU LOU ÅBNET I LOKALERNE, STADIG MED MADS SCHOUW SOM KØKKENCHEF.

Pighvar - blog 2

0

Kommentarer

  • Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at indsende en kommenter

Skriv en kommentar

Gæst Fredag, 23 juni 2017