Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Skrevet af i Opskrifter & interviews
  • Font størrelse: COM_EASYBLOG_FONT_LARGER COM_EASYBLOG_FONT_SMALLER
  • 0 Kommentarer

Peter Mikkelsen fra Rambla: Håndskårne skiver af Iberico Bellota

PeterBlog

"Skinke, brød og et godt glas vin – hvem behøver så sovs og kartofler?" udbryder Peter Mikkelsen fra restaurant Rambla og griner, før han tilføjer: "I Italien og Spanien har de fandeme forstået, hvordan man gør det. Jeg elsker det bare!"

Vi er på den tapas-inspirerede restaurant Rambla i Ørestaden, lige overfor indkøbscentret Fields, hvor Peter Mikkelsen har været køkkenchef siden 2013. "Her er power på smagen. Vi vil gerne tilbyde gæsterne flere smage og flere oplevelser fremfor bare to retter mad og bum, så er man færdig. Der er virkelig noget fascinerende over den måde, man spiser på i Barcelona, og den stemning vil vi gerne genskabe her", siger Peter og tilføjer grinende: "Selvom nogle danskere har lidt svært ved at spise på samme måde som i Spanien – de skal jo have 15 tapas på bordet samtidig!"

Den 37-årige køkkenchef er glad, afslappet og snakkesalig. Han er super imødekommende og griner meget. Det er tydeligt, at han befinder sig virkelig godt her: "Det er dejligt at tage på arbejde, når omgivelserne er så smukke", siger han og kigger ud over i det rå lokale med designermøbler, før han fortsætter: "Vi har nogle gode folk ansat, vi har det virkelig rart sammen. Og så er det fedt at være midt i en positiv udvikling. Det er helt vildt, hvad der er sket i København på madfronten de seneste 6-8 år, men også her i Ørestaden. På en travl aften kan vi godt køre 4-500 tallerkener."

Rambla er en del af Timo Hoffmans portefølje – manden, der også står bag restauranterne Studie Street Grill og 8-tallet i Ørestaden og restaurant Sommer på Bornholm. Og som snart også åbner en New Yorker-inspireret restaurant i Fields. "Timo har en finger på alt, vi supplerer virkelig hinanden godt. Jeg elsker udfordringer og synes, det er fedt, at der hele tiden sker noget. Vi står aldrig stille, vi har en masse ting, vi vil ud med. Vi er aldrig helt tilfredse, vi ønsker altid at være bedre, også hvad angår vores menuer og vinkort, som vi hele tiden udvikler", siger Peter.

Samarbejdet med Gastro-Import går ikke så langt tilbage, men passer meget godt ind i Peters Mikkelsens krav til produkter af høj kvalitet med en god historie. "Jeg kan godt lide, når det serveres lidt simpelt, så råvarerne træder frem", fortæller han: "Derfor synes jeg, at det er fedt bare at servere de håndskårne skiver af Iberico bellota-skinke på et bræt med lidt brød til. Grisen har levet frit og spist agern og nødder i den sidste del af sin levetid...Jeg er egentlig allergisk overfor nødder, og det prikker faktisk lidt på tungen, når jeg spiser den...men den er bare så lækker, at jeg simpelthen ikke kan lade være!"

IbericoBellotaBlog

Klik her for at læse mere om kravene til Iberico Bellota-skinke

0

Kommentarer

  • Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at indsende en kommenter

Skriv en kommentar

Gæst Fredag, 23 juni 2017