Madklummen

Gastronomisk guide med spot på specialiteter

Skrevet af i Cinta Senese
  • Font størrelse: COM_EASYBLOG_FONT_LARGER COM_EASYBLOG_FONT_SMALLER
  • 0 Kommentarer

Vild med gris: Grise-accessories part 7: Cinta Senese

Hæklet gris 1

Pludselig fandt jeg ud af, at min nye kollega Elin Handal er meget kreativ og elsker at hækle. Så hvad er mere naturligt end straks at spørge, om hun mon kan hækle mig en lille gris, og allerhelst min yndlingsgris, en Cinta Senese?

Cinta Senese er en fin og traditionsrig griserace, der stammer fra Toscana, og som bl.a. lægger krop til mange topkokkes yndlingsprodukt, Lardo di Cinta. Måske har du også smagt de andre charcuteri-lækkerier som f.eks. salsiccia, salame, crema di lardo og prosciutto? Ud over at Cinta Senese er ret kære og let genkendelige med deres sort/hvide krop, er de også virkelig velsmagende!

Klik her for at læse mere om familiefirmaet Savigni, der fremstiller økologisk charcuteri af Cinta Senese

Klik her for at læse mere om Cinta Senese

SE OPSKRIFTER, HVOR CINTA SENESE INDGÅR:

Nikolaj Køster fra Restaurant No. 2: Pighvar med Lardo di Cinta og ærter

David Wilken fra Studie Street Grill: Ærteskud, sugarsnaps og Mangetout-ærter med grillet guanciale fra Cinta Senese

Klik her for at se flere af Elin Handals hæklerier

Hæklet gris 2

Lardo blog

 Mange kokkes yndlingsprodukt: Lardo di Cinta af økologisk Cinta Senese fra familiefirmaet Savigni

 

 

 

 

 

0

Kommentarer

  • Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at indsende en kommenter

Skriv en kommentar

Gæst Fredag, 23 juni 2017